Slecht nieuws

2018 is voor mij muzikaal dramatisch begonnen. Ik kreeg een mailtje van Helga, de vrouw van Jules, dat hij een lichte herseninfarct heeft gehad. Gelukkig valt het mee: hij komt er weer helemaal bovenop. Alsof dat nog niet erg genoeg was, kreeg ik even later een belletje van Dick met de mededeling dat hij een hernia heeft opgelopen en twee maanden niet kon spelen. Daar komt bij dat we even uit onze oefenruimte moeten, omdat het dak wordt vervangen vanwege asbest.

 

Ben je een gitarist die Dick tijdelijk wil en kan vervangen? Stuur me dan snel een mailtje. We hebben veel optredens staan: het eerstvolgende is al over vier weken (op 24 februari) in Heerhugowaard.

 

Hieronder is het berichtje dat wij op de site van de Stage Rock Band hebben geplaatst.

Na de ziekte van Jules twijfelden we nog over het optreden van 26 januari, maar hij kon gelukkig vervangen worden door Johan Eggermont. Het gaat nu weer erg goed met Jules en hij gaat aanstaande donderdag weer voor het eerst met de band oefenen. Toen kwam er weer een slecht bericht binnen; deze keer van Dick: hij heeft een hernia en op advies van de dokter is hij twee maanden non-actief. Er zat dus niets anders op om het optreden van 26 januari bij Café Nelly te verplaatsen. We maken de nieuwe datum zo snel mogelijk bekend. We proberen Dick tijdelijk te vervangen totdat hij weer beter is.

Lichtshow in ontwikkeling

We zijn nu volop in voorbereiding voor ons jubileumoptreden op 10 juni. We gaan voor deze avond een aangepast repertoire spelen. Deze duurt twee uur en een kwartier; er zal geen pauze. Voor Ralf, onze nieuwe gitarist, is het de vuurdoop met het spelen op een festival. We staan daar dan ook met onze complete PA en lichtshow. We zullen deze show ook met Jazz Bergen uitvoeren. Even een tipje van de sluier, dit filmpje over de ontwikkeling van de lichtshow. Natuurlijk zien we jullie 10 juli. Het festival begint al om 14.00 uur en wij spelen om 21.00 uur.

meer lezen

Een feestjaar voor mij

Ik zit 45 jaar in de muziek, 15 jaar in de Stage Rock Band en de hereniging van The Highway Band. In 1972 braken wij echt door met de Highway Band, wat voor mij nog steeds de meest geweldige ervaring is geweest, maar meer daarover lees je in mijn bio. Het volledige verhaal staat in het boek CoverStory van Wim Kingma vanaf bladzijde 300. Daar kun je een groot deel van het wel en wee lezen. Fantastisch is ook dat de Stage Rock Band toevallig nu vijftien jaar bestaat. Meer daarover vind je op www.stagerockband.nl.