In memoriam Peter Hooft

Vrijdag 22 juni is Peter na een kort ziekbed overleden. Hij was vanaf de oprichting van onze band erbij. Hij was de eerste geluidsman, heeft zich mee ontwikkeld en werd daardoor medebandlid. Peter zat ook in de Stichting Stage Studio waar wij twee oefenruimtes hadden. Daar hebben veel bands gerepeteerd en hij had daar dan ook veel muziekvrienden gemaakt.

Peter zal voor altijd in onze gedachten blijven.

Voor het eerst van mijn leven mijn basgitaar uitgeleend

De tweede editie van Live op het Plein was een groot succes. Alles zat mee: een waanzinnige sfeer, mooi weer, goed licht en geluid en een mooie line-up. Het hoogtepunt van de middag was natuurlijk niet alleen Oscar Benton. Met de tweede band die zou optreden, hadden we een beetje pech. De bedoeling was dat Jimmy Sterman zou optreden met zijn reünieband Jimmy & The Laporte Band. Tijdens dit optreden stond ook Oscar Benton gepland. Jim moest met zijn band Jimmy's Gang de vrijdagavond daarvoor optreden in Duitsland. Dat ging allemaal vreselijk goed, totdat hij op de terugweg al om elf uur 's morgens meer dan anderhalf uur in de file stond om op tijd terug te komen. Jim heeft het helaas niet gehaald en er moest in snel tempo een oplossing gezocht worden. Gelukkig was er de Laporte band met Jan Blauw als zanger. In de band Thin Lizzard die de aftrap deed, is een van de gitaristen Aad Martin, die jarenlang in de Laporte band had gespeeld. De drummer van Thin Lizzard heeft de drummer vervangen, want die reed samen met Jim terug. Daardoor kon Guus Laporte de bas nemen die hij heel snel van Gerrit Eikenaar van de Stage Rock Band leende. 

Daarna ging het programma zonder verdere problemen door. Lynx gooide er met hun brede repertoire gewoon nog wat Hollandse nummers in, waarbij bijna iedereen stond te dansen. Het sfeertje werd vastgehouden door Acoustic Mix.

Bert Hoogeveen die de pauzeact deed, was een welkome gast. De pauzeact op deze manier was nieuw. Hij deed het erg leuk en stond lekker tussen het publiek te zingen. Bij de afsluiter The Stage Rock Band ging het hele plein los. 

Dankzij alle sponsors komt er een derde editie. Er wordt gezocht naar een interessante hoofdact. Heb je een leuk idee, mail het even. 

Danelectro

In de jaren zeventig speelde ik in de periode van The Highway Band op een Danelectro-bas.

Natuurlijk door mijn grote voorbeelden Rinus Gerritsen en Frank Kraaieveld. Na The Highway Band kwam ik achter de mixer van Dizzy Mans Band terecht en verkocht mijn bas zonder erover na te denken met achteraf veel spijt. Toen de reünie van The Highway Band voor de deur stond, ben ik weer op zoek gegaan naar "mijn" bas maar die was niet te vinden. Ik heb er een na laten bouwen zonder succes.

 

Deze heb ik ingeruild voor een Fender Jazz Bass. Omdat ik de Danelectro niet heb kunnen vinden, heb ik een model gekocht uit Korea. Ik heb deze helemaal omgebouwd met een nieuwe brug, stemsleutels en zelfs overgespoten in een koperkleur. Op het moment dat ik op zoek ging naar de volumedruppelknoppen, vond ik "mijn" Danelectro terug op Marktplaats en zelfs voor een betaalbare prijs. Walter, die deze bas al meer dan twintig jaar aan de muur had hangen en er niets mee deed omdat hij op een vijfsnarige Fender speelt, gunde mij deze bas. Blij als een kind heb ik deze uit de buurt van Tilburg opgehaald.

 

De Danelectro had wel wat aandacht nodig (zie de foto's). Zo waren de originele potmeters vervangen, waren de knoppen weg, en was er ook wat aan de body gerommeld.

De opknapbeurt is begonnen. De body is gerepareerd en de hals is opgeknapt door Rob, de monteur van Spanjaard Muziek. Ik ben nu op zoek naar de originele potmeters. Hiervoor heb ik contact gehad met Voxhumana uit Vlaardingen. Dit bedrijf doet alles voor Rinus Gerritsen en gaat mijn bas ook in orde maken. Rinus gaat mijn bas beoordelen. Ook ga ik bij Frank Kraaieveld langs van de Bintangs om de sound te vergelijken. De twee druppelknoppen heb ik inmiddels zelf gemaakt. Er is nog één probleempje op te lossen: het bijkleuren van de body. Ik denk nu aan een kunstschilder.

 

 

Op 9 juni is ons eerste festival van dit jaar Live op het Plein in Bergen N-H. Ik probeer dan voor het eerst onze twee Golden Earring-nummers op deze gitaar te spelen.