Oefenruimte

Ik ben niet alleen een oefenruimte/studio aan het bouwen met mijn band, maar vooral een thuisbasis van ongeveer 150 vierkante meter. Op het moment zijn wij bezig ons geluid digitaal te maken. Dat betekent dat het er heel anders uit gaat zien. De mixer en de kabels (multikabel) verdwijnen en worden vervangen door een digitale mixer en een laptop. De backline is inmiddels ook aangepast: zo speelt Dick nu op Vox en ik op Hartke. Het is dan ook fantastisch dat we daar nu een eigen plek voor hebben. Ook de geheel vernieuwde aanhanger staat nu binnen. Hoe lekker is het om na een optreden de aanhanger af te koppelen en snel naar huis te gaan.

Tot zover het resultaat van de bouw van de oefenruimte. Zoals je ziet, beginnen de band en ik lekker op te schieten. Erg blij ben ik dat wij met z'n allen de schouders eronder hebben gezet. Wij hebben erg kunnen profiteren van Dicks timmerwerk en Marlons elektriciteitswerk. We zijn nu zover dat de scheidingswand er compleet in staat. De bedoeling is dat we zo gauw mogelijk op zoek gaan naar een systeemplafond om alles netjes af te werken. Het komt tevens zeer ten goede aan het geluid. Dankzij de nieuwe oefenruimte kunnen we aan het nieuwe geluid en de lichtshow werken.

De aanhanger heeft in de periode van MC Blue ongeveer vijf jaar buiten gestaan naast het pand in de steeg. Dit was een aanslag op het houtwerk. We hebben de aanhanger naar onze sponsor Ricardo de Vriend gebracht en gekeken of er nog wat te redden viel. Nadat Ivar en ik hadden gezocht naar een andere tweeassige gesloten aanhanger, kwamen we erachter dat het beter was om onze eigen aanhanger op te knappen. We hadden dat zeer onderschat: na hem uit elkaar te hebben gehaald, bleken de zijkanten aan de onderkant verrot te zijn. We hebben toen twee nieuwe zijkanten gekocht via onze andere sponsor David Mulder. Van de overblijfselen van de zijkanten hebben we de voorkant en de twee deuren kunnen maken. Na vele nachtelijke uurtjes was de aanhanger eindelijk klaar. Toch stelden Ricardo de Vriend en Ivo Strooker nog voor om ook de remmen te controleren. Dit werd een complete renovatie. Het resultaat zie je in de laatste foto.