The Highway Band

Na de ontmoeting van Ad Kämink en Gerrit Eikenaar ging een zoektocht naar medemuzikanten van start. In de eerste periode onder twee verschillende werknamen bestond de eerste bezetting uit Ab Demmedal, Kas van Meet en Jos Groenland. 
Na een jaar wilden zij een andere kant met een band die meer rock speelde. Zo kwam Lex Bos bij de band en was de Highwayband een feit. 
Ze gingen met zijn vieren verder zonder toetsen; Lex nam de zang voor zijn rekening. Ze speelden drie sets waarvan de eerste het werk was van Rory Gallagher. De tweede set was eigen werk dat voornamelijk door Lex werd geschreven. De derde was een mix van Hendriks, Clapton en anderen. Het ging toen snel: ze speelden op het hoofdpodium van Paradiso, twee keer in België en twee keer in Frankrijk. Ook veel op stap met Radio Veronica Discoshow zoals dat toen nog heette. Leuk is dat ze in het voorprogramma hebben gestaan bij Lucifer en Earth and Fire.
 
Na rugproblemen van Jos heeft de broer van Lex, Johan, het drumstel overgenomen. Daarna kwam er langzaam een einde aan de band hoewel ze nooit uit elkaar waren gegaan. Enkele leden maakten uitstapjes: Lex ging met Ton Dijkman in zee met de band Storm, wat nog geen jaar heeft bestaan, en Gerrit ging achter de schermen bij Dizzy Man's Band werken. Het duurde tot 1997 voor de mannen weer bij elkaar kwamen.
Door de rugklachten van Jos werd hij de zanger en heeft Ted Munsten de drum op zijn rekening genomen. Deze reünie was in eerste instantie een groot succes: het Atlantis-podium in Alkmaar was binnen een halfuur uitverkocht.
De grote fout was dat het repertoire van hun beginperiode niet meer helemaal gespeeld werd. De echte fans waren hier teleurgesteld over, vooral dat de nummers van Rory Gallagher ontbraken. Ad stopte er al snel mee en werd vervangen door Leo Malbach. Niet lang daarna stapte Gerrit en Lex uit hun eigen band. En zo kwam er een einde aan de Highway Band.

2007

Na het einde van de Highway Band hebben wij in het kader van de reünieoptredens van het Popweekend Alkmaar nog een keer gespeeld. Dat was voor ons erg leuk, omdat het precies tien jaar na de reünie was.

 

De band nog een keer bij elkaar krijgen is moeilijk: Jos is inmiddels overleden en de andere leden zijn een andere weg in geslagen. Lex en Johan spelen echter nog wel met elkaar. Wie weet ...?

 

Met de woorden "wie weet" ging het bij een paar bandleden toch weer kriebelen. Er is dan ook wat mailcontact geweest om te kijken of wij de originele bandleden bij elkaar kunnen krijgen. Het wordt weer een viermansformatie. Jammer is dat Ad er niet bij is en wij gaan dus aan de gang met Johan op drums, Gerrit op bas, Lex op sologitaar en Ab neemt de gitaarpartij van Ad op zijn rekening en natuurlijk is hij de zanger.

2017

Opnieuw tien jaar later. Met deze formatie gaan we het weer proberen en de bedoeling is dat wij of in de zomer bij Bergen Live spelen of anders bij Jazz Bergen. Natuurlijk is de foto een aanpassing van die van 2007 omdat wij nog geen nieuwe foto hebben.